Monthly Archives: January 2011

Moelwyn construction
Image via Wikipedia

Strojni ometi imajo pred klasičnimi ročnimi ometi kar nekaj prednosti, ki jih je dobro poznati takrat, ko se odločamo med tem, ali bomo v naši hiši na stene in strope nanesli ročne ali strojne omete. Mnogi mojstri še danes prisegajo na klasične ročne omete, pa čeprav niti sami ne vedo zakaj. Res pa je, da imajo strojni ometi tudi nekaj slabosti, ki pa se lahko ob pravilni in kakovostni izvedbi zreducirajo na minimum.

Strojni ometi : ročni ometi – prednosti

  1. Cena: Cena je zagotovo ena izmed ključnih prednosti strojnih ometov. Strojni ometi so namreč za vsaj 50% cenejši od ročnih ometov, kar lahko bistveno poceni investicijo v gradnjo hiše ali poslovnih prostorov.
  1. Čas izvedbe: Strojni ometi so končani bistveno prej kot pa ročni ometi. Tudi če je prostor večji, je polaganje teh ometov končano v dnevu, največ dveh. Polaganje ročnih ometov pa se lahko hitro zavleče tudi za kakšen teden.

Strojni ometi : ročni ometi – slabosti

  1. Izvedba: Ena izmed glavnih slabosti polaganja strojnih ometov je njihova izvedba. Če polagalec strojnih ometov ni vešč dela s strojem, potem ste lahko skoraj prepričani, da bodo strojni ometi položeni nekakovostno in nenatančno. Za polaganje strojnih ometov je namreč potrebnih kar nekaj izkušenj.